072 310 64 66 tradfortjust@gmail.com

Referenser och några av våra utförda arbeten

Klättrande trädfällning och vedproduktion, Gamleby

Ett antal träd intill uthus monterades ned säkert genom klättrande sektionsfällning. Vi hjälpte kunden med bortforsling av allt avfall samt vedproduktion från björk och tall.

Restaurering av fruktträdgård och beskärning av 10 äppelträd,  Skaftet

En äldre fruktträdgård där äppelträden vuxit vilt de senaste åren togs om hand med en ordentlig omgång strukturell och vårdande trädbeskärning. Nytt liv till de fina, gamla äppelträden! Totalt 10 äppelträd av olika sorter. Detta projekt fick bli det sista fruktträdsarbetet under våren 2024. Nya möjligheter under JAS (juli, augusti, september) då även stenfrukter går bra att beskära!

Trädfällning vid stuga på landet av totalt 17 träd av blandad karaktär, Hysinge

En stuga på landet med större tomt och mängder av träd var i behov av en del planering och fällning. Totalt hjälpte vi kunden med 17 träd av blandad karaktär. Tre av träden behövde monteras ned genom klättrande sektionsfällning och resterande 14 träd fälldes kontrollerat från marknivå. Nu har kunden en säker och mer öppen tomt samt ett fantastiskt bra vedförråd!

Trädbeskärning av äpple- och återhamling av ek- och akaciaträd,  Västervik

En kund i Västervik behövde hjälp med trädvård av olika karaktär. Under några dagar genomförde vi en strukturell beskärning av ett större äppelträd, återhamling av en mindre ek, pil och ett akaciaträd samt toppning av ett andra fruktträd.

Röjning av vindfällen och fällning av riskträd, Skaftet

En storm april 2024 lade ner många träd kring Västervik, här hamnade en tall tvärs över tomten endast 2 meter från huset. Vi röjde vindfällen och hjälpte kunden med bedömning och fällning av riskträd längs tomtgränsen i förebyggande syfte. En kraftigt lutande och döende sälg fick läggas ner genom staketet efter nedmontering av spjälor och eltråd.

Sektionsfällning av tall intill hustak och trädgård, Ankarsrum

Denna tall började visa tecken på sämre vitalitet genom död topp och döda grenar i kronan. Dess begränsade rotutveckling på berg och placering alldeles intill huset utgör med åren en större och större risk i takt med att trädet blir större. Vi bedömde att det är lämpligt att montera ner tallen innan naturen gör sitt. Full kontroll och bra precision genom klättrande sektionsfällning!

Nedmontering av riskträd genom klättrande sektionsfällning, Ankarsrum

Denna höga och mäktiga tall var ett solklart riskträd med dess strukturella försvagningar av flera stammar och olämpliga placering ett fåtal meter från huset. Nedmonteringen av trädet krävde en ordentlig planering och ett noggrant utförande. Stegvis monterades trädet ner med full kontroll genom klättrande sektionsfällning och riggning av alla grenar över hustaket.

Markfällning av sju större tallar i skärgården, Västervik

Vid fastighet i skärgården fällde vi sju större tallar för att öppna upp på tomten samt tog bort några riskträd. Allt arbete kunde utföras från marknivå. Riset bortforslades med skogsmaskin och kördes till lokal rishög för energiproduktion, rotstammarna transporterades till sågverk för finsnickeri och resterande stam för vedproduktion.

Beskärning och kronreducering av två björkstammar med döda toppar, Gunnebo

På grund av kraftig torka några år tidigare dog topparna i björkens båda stammar. Vi avlägsnade de döda topparna genom klättring i trädet och gjorde en vårdande beskärning runt omkring i trädkronorna.

Trädfällning av stort riskträd, Ankarsrum

En rejäl gran på >30 m med begränsad rotutveckling som stod på en klippa och dessutom 10 meter från hus fälldes genom klättrande sektionsfällning där toppen avlägsnades och en skalad stam fälldes med vinsch från marknivå in mot närliggande skog.