072 310 64 66 tradfortjust@gmail.com

Det du behöver veta om RUT-avdrag

Vi erbjuder privatpersoner RUT-avdrag på alla våra trädtjänster

Vi erbjuder dig som kund att nyttja RUT-avdrag för alla våra trädtjänster. Det innebär att du har möjlighet att göra hela 50% avdrag på arbetskostnaden för utfört arbete. I praktiken betyder det att du endast betalar hälften av arbetskostnaden! Vi hjälper dig dessutom med all administration kring detta. Förmånligt, smidigt och säkert!

Vad är RUT-avdrag?

RUT-avdrag är en form av skatteavdrag ämnat för privatpersoner på 50% av arbetskostnaden. Trädgård- och trädarbeten är tjänster som berättigar till RUT-avdrag.

  • Det är inte du som kund som ansöker om RUT-avdrag, det ansöks av oss som utför arbetet. Vi drar av 50% av arbetskostnaden från fakturan. Resterande belopp erhåller vi från skatteverket efter godkänd ansökan.

  • De uppgifter vi behöver ha från dig som kund för att du ska kunna nyttja RUT-avdrag är ditt namn, personnummer, adress, fastighetsbeteckning och givetvis klartecken på att du kan nyttja RUT

För att du ska kunna nyttja RUT-avdrag ställer skatteverket följande krav

  • Du måste vara över 18 år och ha varit obegränsat skattskyldig under året. Det innebär att du ska ha betalat skatt i Sverige.

  • Arbetet måste vara av sådan karaktär som berättigar RUT-avdrag. Trädgårdstjänster, trädbeskärning och trädfällning med efterföljande avfallshantering är tjänster som innefattas av RUT.

  • Du som kund ska ha betalat för rutarbetet före årsskiftet.

  • Du som kund måste ha rutavdrag kvar att utnyttja. Totalt finns rätt till avdrag på 50 000 kr per år.

  • Du måste helt eller delvis bo i den bostaden där tjänsten ska utföras. Fritidshus, andelslägenhet eller stuga kan också räknas som bostad såvida du äger eller hyr den. Dock gäller undantag för arbete i föräldrars bostad. Har du betalat för arbete i dina föräldrars bostad gäller det att de är bosatta i Sverige för att du som har betalat för tjänsten i fråga har rätt till rutavdrag.

  • Närstående släkt får inte utföra arbetet som sedan ska bli skattereducerat med RUT-avdrag. Då kommer det att avslås av skatteverket.

Exempel på tjänster där du kan nyttja 50% RUT-avdrag

Trädfällning – Trädvård – Fruktträdsbeskärning – Trädbeskärning – Trädgårdsarbete – Stubbfräsning – Bortforsling av trädavfall